OpenCompanies grote B2B winnaar bij Website van het Jaar verkiezingen!

Initiatief van bedrijfsinformatiespecialist Graydon wint in de categorie community website. OpenCompanies is bij de jaarlijkse verkiezing van de Website van het Jaar verkozen tot beste community website van Nederland. Opmerkelijk is dat OpenCompanies als enige B2B website een prijs in ontvangst mocht nemen. De kwaliteit van OpenCompanies blijkt vooral uit de aanbevelingsintentie van 9,4. Dit betekent dat gebruikers van de site snel geneigd zijn deze aan te bevelen aan anderen. Ook gooide de website van OpenCompanies hoge ogen als het gaat om ontwerp, navigatie en inhoud.

Afgelopen donderdag 27 november vond de uitreiking van de Website van het Jaar awards plaats in The Harbour Club in Amsterdam. OpenCompanies mocht daar als enige B2B partij een award voor de beste website binnenslepen. De Website van het Jaar verkiezing is de grootste online publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste websites van Nederland. Dit jaar werden bijna één miljoen stemmen uitgebracht verdeeld over 23 categorieën.

Tijdens de avond werd veel gesproken over de succesfactoren van de genomineerde websites. Luisteren naar de klant blijkt nog steeds de belangrijkste sleutel tot succes te zijn. Zorg dat je website gebruiksvriendelijk is, dat deze biedt waar je klanten naar op zoek zijn en dat ze zo betrokken raken waardoor zij ambassadeurs worden van je site.

OpenCompanies is trots op deze prijs omdat community-based website de toekomst hebben. “De inhoud van onze website en daarmee de dienst die wij bieden is voor een groot deel afhankelijk van iedereen die zich op ons platform heeft ingeschreven. Door een actieve community blijft onze website altijd up-to-date en relevant. Het feit wij een aanbevelingsintentiescore van 9,4 hebben onderstreept dit,” aldus Willemijn Welten, manager van OpenCompanies.