KvK nummer opzoeken op OpenCompanies

Wanneer je een KvK nummer zoekt van een bedrijf kun je dit op OpenCompanies makkelijk vinden. Op OpenCompanies vind je namelijk informatie over alle 2,4 miljoen bedrijven van Nederland. Zoek in zoekbalk het bedrijf op waarvan je het nummer wilt weten en in elk bedrijfsprofiel vind je vervolgens het nummer gemakkelijk terug.

screenshot-zoekbak

OpenCompanies, open over KvK nummers.

Zodra jouw onderneming is aangemeld bij de Kamer van Koophandel, het Handelsregister van Nederland, geven zij jou een zogenoemd KvK nummer. Dit is een uniek nummer dat uit 8 cijfers bestaat en het is het nummer waaronder jouw bedrijf dan geregistreerd staat. Het nummer van een bedrijf kan veranderen als een onderneming via een bedrijfsoverdracht een nieuwe eigenaar krijgt. Oftewel wanneer een bedrijf eigendom wordt van een ander natuurlijk persoon, rechtspersoon of wanneer het onder een ander samenwerkingsverband valt. Het nummer van de Kamer van Koophandel is anders dan het BTW-nummer, dit ontvang je namelijk van de Belastingdienst.

Veel gestelde vragen over de Kamer van Koophandel.

Wij krijgen meer dan eens vragen over het nummer van de Kamer van Koophandel. Onderstaand vind je de veelgestelde vragen rondom dit onderwerp.

Wat is een KvK nummer?

Dit nummer bestaat uit 8 cijfers en is het unieke nummer waarmee een bedrijf bij de Kamer van Koophandel geregistreerd staat.

Wat is de Kamer van Koophandel?

De Kamer van Koophandel is het Handelsregister van Nederland en de belangenorganisatie van het bedrijfsleven. De Kamer van Koophandel informeert ondernemers maar omdat inschrijving bij de Kamer van Koophandel sinds 2008 verplicht is, kent de KvK ook allerlei bedrijfsinformatie van elk bedrijf in Nederland. Denk daarbij aan de naam en het adres van een bedrijf, contactgegevens, gegevens van vestigingen, functionarissen, tekenbevoegden, de curator die nodig is in het geval van faillissement en het aantal medewerkers. Deze gegevens zijn ook op OpenCompanies vindbaar, maar daarnaast vind je op OpenCompanies ook informatie over het betaalgedrag van bedrijven, reviews, een branchevergelijking en je leest tot welk bedrag het verstandig is om zaken te doen met een bedrijf.

Hoe kun je je bij de KvK inschrijven?

Je kan je op verschillende manieren bij de KvK inschrijven. Een notaris kan een B.V. of Stichting inschrijven en een Eenmanszaak, V.O.F. C.V. of Maatschap kun je zelf inschrijven bij een kantoor van de Kamer van Koophandel. Als je zelf een bedrijf gaat inschrijven kun je digitaal al een aantal formulieren invullen voordat je naar een kantoor van Kamer van Koophandel gaat. Wanneer je dit doet zal de inschrijving sneller verlopen.

Wat zijn de kosten voor het inschrijven bij de Kamer van Koophandel?

Als je je wilt inschrijven bij de Kamer van Koophandel zijn daar kosten aan verbonden. De kosten voor het inschrijven van een nieuwe onderneming bij de Kamer van Koophandel kost eenmalig 50,- euro inschrijfvergoeding.

Wat staat er in een uittreksel van de Kamer van Koophandel?

Een uittreksel van de Kamer van Koophandel is een officieel bewijs van inschrijving, je kan er dus mee bewijzen dat jouw bedrijf staat ingeschreven. Maar in een uittreksel van de Kamer van Koophandel vind je ook een overzicht van geregistreerde gegevens en informatie over de rechtspersoon, onderneming en vestigingen. Je kan zo’n uittreksel ook van een ander bedrijf opvragen. Met zo’n overzicht van de Kamer van Koophandel krijg je enigszins zekerheid over je zakenpartner, maar meer informatie haal je uit de bedrijfsprofielen op OpenCompanies. Daar lees je namelijk meer over het betaalgedrag van bedrijven, klant- en leverancierswaarderingen maar je vindt er ook een branche vergelijking. Als je dus echt met een gerust hart zaken wilt doen, kun je beter hier een bedrijf opzoeken.